Ingezonden stukjes

 

Heb je iets te vertellen over de Jeugdnatuurwacht. Schrijf of teken het op een stuk papier en lever dit dan in bij een bestuurslid onder vermelding van:  Ingezonden stuk voor website. Of mail het naar info@jeugdnatuurwachtbakel.nl

Hallo Frans,
 
 
Op een dag in september was ik samen met mijn tweelingzusje Nienke in het bos aan het wandelen met onze honden. Toen ik opeens in een boom deze grote uil zag zitten. Ik ben heel hard naar huis gerend om papa te halen en het fototoestel.
 
Papa heeft toen deze foto gemaakt en toen we thuis waren hebben we meteeen opa Benny gebeld om te vragen wat voor een soort uil dit was. Omdat de foto's toen nog op de camera stonden, dachten opa en ik eerst aan een ransuil vanwege zijn oortjes. 
 
Begin deze week belde opa en vroeg of wij de foto's al op de computer hadden staan. Papa heeft dat toen vlug gedaan en doorgemaild naar opa. Die had namelijk een gerucht gehoord dat het wel eens om de Amerikaanse Oehoe kon gaan. Wij waren natuurlijk erg benieuwd of het ook echt een Amerikaanse Oehoe was op onze foto....... en ja hoor hij was echt!!!!
 
Opa was best een beetje jaloers dat ik hem als eerste (laatste vrijdag van september) had waargenomen. Maar vandaag heb ik hem weer ontdekt in het bos toen ik aan het spelen was met mijn vriend JuliŽn, neef Willem, nichtje Janne en Nienke. Heel snel ben ik naar huis gerend, heb opa gebeld terwijl Nienke en Janne op wacht bleven bij de boom. Opa kwam heel snel naar de plek in het bos waar nog meer kinderen waren en samen met Luuk, Floris en Daan, mama en mijn vrienden heb ik nog meer foto's gemaakt maar die waren jammergenoeg te ver weg.
 
Deze foto is toch wel de mooiste en ik hoop dat jullie mijn verhaaltje met foto op de site zetten.
 
Ik ben een echte geluks"vogel"!
 
Groetjes Jelle van Osch